Wetende dat de wereldwijde voorlopende indicatoren hun hoogtepunt in januari van dit jaar bereikt hebben en dat de dalende trend gemiddeld 14 maanden duurt, kan men de cyclische bodem rond maart 2011 verwachten.

Door het agressieve monetaire beleid van de VS en de recente golf van positieve verrassingen op het vlak van de economische cijfers zou de bodem van de voorlopende indicatoren in de huidige cyclus iets vroeger kunnen optreden.

ING denkt in ieder geval te kunnen beweren dat de markten de cyclische bodem ergens in de eerstkomende maanden zullen beginnen te anticiperen.

Wetende dat de wereldwijde voorlopende indicatoren hun hoogtepunt in januari van dit jaar bereikt hebben en dat de dalende trend gemiddeld 14 maanden duurt, kan men de cyclische bodem rond maart 2011 verwachten. Door het agressieve monetaire beleid van de VS en de recente golf van positieve verrassingen op het vlak van de economische cijfers zou de bodem van de voorlopende indicatoren in de huidige cyclus iets vroeger kunnen optreden. ING denkt in ieder geval te kunnen beweren dat de markten de cyclische bodem ergens in de eerstkomende maanden zullen beginnen te anticiperen.