De professor aan Columbia University zei in een interview opgenomen tijdens het programma "Street Smarts" van Bloomberg Television geen signalen te zien die in de richting van een fors economisch herstel kunnen wijzen.

Sinds het einde van de recessie in juni 2009 is de Amerikaanse economie gedurende vijf kwartalen op rij gemiddeld met 2,90% gegroeid. De werkloosheidsgraad is echter maar gedaald van 10,10% naar 9,80%.

Mundell merkt op dat de quantitative easing politiek die door de FED wordt gevoerd het vervelend neveneffect heeft dat de koers van de dollar is gaan stijgen.

Daardoor wordt de economische groei afgeremd. De FED had met deze kans geen rekening gehouden, met alle gevolgen vandien.

De professor aan Columbia University zei in een interview opgenomen tijdens het programma "Street Smarts" van Bloomberg Television geen signalen te zien die in de richting van een fors economisch herstel kunnen wijzen. Sinds het einde van de recessie in juni 2009 is de Amerikaanse economie gedurende vijf kwartalen op rij gemiddeld met 2,90% gegroeid. De werkloosheidsgraad is echter maar gedaald van 10,10% naar 9,80%. Mundell merkt op dat de quantitative easing politiek die door de FED wordt gevoerd het vervelend neveneffect heeft dat de koers van de dollar is gaan stijgen. Daardoor wordt de economische groei afgeremd. De FED had met deze kans geen rekening gehouden, met alle gevolgen vandien.