Het was van 2008 geleden dat nog zo'n forse daling werd opgetekend. De index bevindt zich nu opnieuw op hetzelfde niveau van 2008. Vooral verontrustend voor president Barrack Obama en zijn entourage is dat het aantal nieuwe orders sinds december 1980 nog nooit zo snel is teruggevallen.

De employment sub-index viel terug van 55,80 naar 52,30, wat eveneens zeer verontrustend mag worden genoemd. Verzachtende omstandigheid was uiteraard het koude winterweer, maar ook wanneer dit wordt ingecalculeerd lijkt de Amerikaanse economie voor een moeilijke periode te staan.

Het was van 2008 geleden dat nog zo'n forse daling werd opgetekend. De index bevindt zich nu opnieuw op hetzelfde niveau van 2008. Vooral verontrustend voor president Barrack Obama en zijn entourage is dat het aantal nieuwe orders sinds december 1980 nog nooit zo snel is teruggevallen. De employment sub-index viel terug van 55,80 naar 52,30, wat eveneens zeer verontrustend mag worden genoemd. Verzachtende omstandigheid was uiteraard het koude winterweer, maar ook wanneer dit wordt ingecalculeerd lijkt de Amerikaanse economie voor een moeilijke periode te staan.