De arbeidsmarkt heeft het steeds moeilijker om jobs te creëren en te behouden. Vandaag worden in de Verenigde Staten de gereviseerde BBP-cijfers bekendgemaakt en die gaan waarschijnlijk een negatief beeld te zien geven.

Bovendien gaan ook de prognoses voor het derde en het vierde kwartaal naar beneden aangepast worden. Alles gaat dus wijzen op een 'new normal', met een matige groei en hoge werkloosheid.

De VS-economie zal zich een weg door die periode van 'new normal' moeten banen, aldus de econoom van het grootste obligatiefonds in de wereld. Economisch gezien belooft het een bijzonder moeilijke periode te worden.

De arbeidsmarkt heeft het steeds moeilijker om jobs te creëren en te behouden. Vandaag worden in de Verenigde Staten de gereviseerde BBP-cijfers bekendgemaakt en die gaan waarschijnlijk een negatief beeld te zien geven. Bovendien gaan ook de prognoses voor het derde en het vierde kwartaal naar beneden aangepast worden. Alles gaat dus wijzen op een 'new normal', met een matige groei en hoge werkloosheid. De VS-economie zal zich een weg door die periode van 'new normal' moeten banen, aldus de econoom van het grootste obligatiefonds in de wereld. Economisch gezien belooft het een bijzonder moeilijke periode te worden.