Er was namelijk gerekend op een krimp van het BBP met maar 1,70%. Het cijfer werd negatief beïnvloed door een aantal factoren, waaronder een negatieve bijdrage van het afbouwen van de voorraden, verminderde uitgaven door de overheden en natuurlijk het winterweer.

Anderzijds leverde de persoonlijke consumptie een positieve bijdrage aan het BBP cijfer. De belangrijkste factor was natuurlijk de strenge winter, de Verenigde Staten kregen af te rekenen met drie koude winterwmaanden die volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Private Bank duidelijk op de economie wogen.

Er was namelijk gerekend op een krimp van het BBP met maar 1,70%. Het cijfer werd negatief beïnvloed door een aantal factoren, waaronder een negatieve bijdrage van het afbouwen van de voorraden, verminderde uitgaven door de overheden en natuurlijk het winterweer. Anderzijds leverde de persoonlijke consumptie een positieve bijdrage aan het BBP cijfer. De belangrijkste factor was natuurlijk de strenge winter, de Verenigde Staten kregen af te rekenen met drie koude winterwmaanden die volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Private Bank duidelijk op de economie wogen.