Dat werd eerder deze week nog maar eens bevestigd door de krimp van het BBP tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar.

Eén van de grootste problemen blijft de werkloosheidsgraad, die maar niet naar aanvaardbare niveaus wil dalen. In de praktijk blijken de werkgevers bijzonder terughoudend wat nieuwe aanwervingen betreft. Stephen Stanley, chief economist bij Pierpont Securities, ziet in die situatie niet snel verandering komen.

Er komen inderdaad jobs bij, maar niet in het tempo dat normaliter van een economie in herstel mag worden verwacht. Eigenlijk bevindt de economie in de Verenigde Staten zich tussen hangen en wurgen, waarbij de kans op een nieuwe recessie onverminderd aanwezig blijft.

Dat werd eerder deze week nog maar eens bevestigd door de krimp van het BBP tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar. Eén van de grootste problemen blijft de werkloosheidsgraad, die maar niet naar aanvaardbare niveaus wil dalen. In de praktijk blijken de werkgevers bijzonder terughoudend wat nieuwe aanwervingen betreft. Stephen Stanley, chief economist bij Pierpont Securities, ziet in die situatie niet snel verandering komen. Er komen inderdaad jobs bij, maar niet in het tempo dat normaliter van een economie in herstel mag worden verwacht. Eigenlijk bevindt de economie in de Verenigde Staten zich tussen hangen en wurgen, waarbij de kans op een nieuwe recessie onverminderd aanwezig blijft.