Ondanks het rookgordijn dat werd opgetrokken door de uitzonderlijk strenge winter aan de oostkust zal de groei over heel 2014 alleen al dankzij de vermindering van de belastingdruk één procentpunt hoger uitvallen.

De verwachtingen voor de bedrijfswinsten worden door analisten steeds verder naar boven bijgesteld en wijzen vooralsnog op een groei van ongeveer 9% dit jaar.

Het vertrouwen van de huishoudens, die hun schuldenlast verder afbouwen, is op het hoogste punt beland na de crisis, en bankleningen zitten in de afgelopen drie maanden weer in de lift (8-9% op jaarbasis).

In maart zijn daarnaast de autoverkopen met bijna 6% toegenomen en is de PMI-index voor de industrie licht gestegen, waarbij met name nieuwe bestellingen 0,6% hoger uitvielen.

Deze cijfers zijn op zich niet spectaculair, maar getuigen wel van een robuust groeiscenario.

In deze context zal de normalisering van het Amerikaanse monetaire beleid worden voortgezet, hetgeen de rente op schatkistpapier waarschijnlijk van tijd tot onder spanning zal zetten.

De normalisering zal daarnaast hernieuwde steun voor de dollar rechtvaardigen.

Ondanks het rookgordijn dat werd opgetrokken door de uitzonderlijk strenge winter aan de oostkust zal de groei over heel 2014 alleen al dankzij de vermindering van de belastingdruk één procentpunt hoger uitvallen. De verwachtingen voor de bedrijfswinsten worden door analisten steeds verder naar boven bijgesteld en wijzen vooralsnog op een groei van ongeveer 9% dit jaar. Het vertrouwen van de huishoudens, die hun schuldenlast verder afbouwen, is op het hoogste punt beland na de crisis, en bankleningen zitten in de afgelopen drie maanden weer in de lift (8-9% op jaarbasis). In maart zijn daarnaast de autoverkopen met bijna 6% toegenomen en is de PMI-index voor de industrie licht gestegen, waarbij met name nieuwe bestellingen 0,6% hoger uitvielen. Deze cijfers zijn op zich niet spectaculair, maar getuigen wel van een robuust groeiscenario. In deze context zal de normalisering van het Amerikaanse monetaire beleid worden voortgezet, hetgeen de rente op schatkistpapier waarschijnlijk van tijd tot onder spanning zal zetten. De normalisering zal daarnaast hernieuwde steun voor de dollar rechtvaardigen.