Hoe is een combinatie van inflatie en deflatie mogelijk? Martenson stelt inflatiesignalen in sommige delen van de economie vast en deflatiesignalen in andere delen.

Onder andere benzine, voeding, gezondheid en onderwijs worden duurder, andere producten worden goedkoper. Het geheel begint verdacht sterk te lijken op dat in de jaren 70, toen we eveneens in een stagflatiescenario verzeild waren.

Concreet wil dit zeggen dat de lonen ongewijzigd blijven, terwijl anderzijds heel wat producten duurder worden. De conclusie is volgens Martenson dan ook voor de handliggend: we stevenen op een nieuwe recessie af.

Fed chairman Ben Bernanke zal de boodschap inmiddels begrepen hebben en nieuwe stimuleringsmaatregelen voorbereiden. Het is waarschijnlijk echter nog wat vroeg om die nu al te lanceren.

Hoe is een combinatie van inflatie en deflatie mogelijk? Martenson stelt inflatiesignalen in sommige delen van de economie vast en deflatiesignalen in andere delen. Onder andere benzine, voeding, gezondheid en onderwijs worden duurder, andere producten worden goedkoper. Het geheel begint verdacht sterk te lijken op dat in de jaren 70, toen we eveneens in een stagflatiescenario verzeild waren. Concreet wil dit zeggen dat de lonen ongewijzigd blijven, terwijl anderzijds heel wat producten duurder worden. De conclusie is volgens Martenson dan ook voor de handliggend: we stevenen op een nieuwe recessie af. Fed chairman Ben Bernanke zal de boodschap inmiddels begrepen hebben en nieuwe stimuleringsmaatregelen voorbereiden. Het is waarschijnlijk echter nog wat vroeg om die nu al te lanceren.