Volgens verschillende economen stevent de Amerikaanse economie regelrecht op een recessie af, recessie die nog maar moeilijk te vermijden zal zijn. Dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank met haar politiek van monetaire verruiming haar objectieven niet zal bereiken.

In een debat tussen de twee presidentskandidaten blijkt Barack Obama weer als winnaar uit de bus te zijn gekomen. De kansen van Mitt Romney om de volgende Amerikaanse president te worden, lijken zodoende nog altijd eerder gering.

Dollar zal onvermijdelijk blijven dalen als FED geld blijft drukken

De VS heeft een officiële staatsschuld van minder dan 100% van het BBP, een kredietstatus van Aaa/AA+, en het voordeel dat de dollar de wereldreservemunt is.

Toch wijzen studies van het CBO, het IMF en de BIS er gemiddeld genomen op dat de VS de komende vijf tot tien jaar de uitgaven moet verlagen of de belastingen verhogen ter grootte van 11% van het bbp. De VS maakt nu deel uit van de "Ring of Fire #2".

Als dit gat niet gedicht wordt, zal dit er volgens Bill Gross van PIMCO geheid toe leiden dat de staatsschuld blijft stijgen ten opzichte van het BBP en de Fed geld blijft drukken om dit te compenseren, waarop de dollar onvermijdelijk zal dalen. Obligaties en aandelen zullen hun waarde verliezen; alleen goud en fysieke activa zullen gedijen.

Volgens verschillende economen stevent de Amerikaanse economie regelrecht op een recessie af, recessie die nog maar moeilijk te vermijden zal zijn. Dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank met haar politiek van monetaire verruiming haar objectieven niet zal bereiken. In een debat tussen de twee presidentskandidaten blijkt Barack Obama weer als winnaar uit de bus te zijn gekomen. De kansen van Mitt Romney om de volgende Amerikaanse president te worden, lijken zodoende nog altijd eerder gering. Dollar zal onvermijdelijk blijven dalen als FED geld blijft drukkenDe VS heeft een officiële staatsschuld van minder dan 100% van het BBP, een kredietstatus van Aaa/AA+, en het voordeel dat de dollar de wereldreservemunt is. Toch wijzen studies van het CBO, het IMF en de BIS er gemiddeld genomen op dat de VS de komende vijf tot tien jaar de uitgaven moet verlagen of de belastingen verhogen ter grootte van 11% van het bbp. De VS maakt nu deel uit van de "Ring of Fire #2". Als dit gat niet gedicht wordt, zal dit er volgens Bill Gross van PIMCO geheid toe leiden dat de staatsschuld blijft stijgen ten opzichte van het BBP en de Fed geld blijft drukken om dit te compenseren, waarop de dollar onvermijdelijk zal dalen. Obligaties en aandelen zullen hun waarde verliezen; alleen goud en fysieke activa zullen gedijen.