In oktober was er nog een jobcreatie van 172.000. Andere cijfers waren zo mogelijk nog veronrustender. Maar liefst 6,40 miljoen vrouwen zaten zonder werk, wat een absoluut record is.

Mark Zandi, chief economist bij Moody's Analytics Inc, is van mening dat de Amerikaanse economie maar niet van de grond raakt. Elke keer dat het lijkt te lukken, komt er weer eens een tegenvallend cijfer.

Zandi berekende dat om op snelheid te raken een groei van het BBP met 3% noodzakelijk is, terwijl er op maandbasis 175.000 nieuwe jobs zouden moeten bijkomen. Zover zijn we nog bijlange niet.

In oktober was er nog een jobcreatie van 172.000. Andere cijfers waren zo mogelijk nog veronrustender. Maar liefst 6,40 miljoen vrouwen zaten zonder werk, wat een absoluut record is. Mark Zandi, chief economist bij Moody's Analytics Inc, is van mening dat de Amerikaanse economie maar niet van de grond raakt. Elke keer dat het lijkt te lukken, komt er weer eens een tegenvallend cijfer. Zandi berekende dat om op snelheid te raken een groei van het BBP met 3% noodzakelijk is, terwijl er op maandbasis 175.000 nieuwe jobs zouden moeten bijkomen. Zover zijn we nog bijlange niet.