Dat is alleszins de mening van Ken Goldstein, econoom bij onderzoeksbureau Conference Board. Vooral de evolutie van de vastgoedmarkt en van de kleinhandelsverkopen moeten nauwlettend in de gaten worden.

Goldstein is van mening dat het herstel nu veel trager gaat verlopen dan tijdens een normale economische cyclus. Een aantal jobs die tijdens de crisis verloren gingen, gaan waarschijnlijk nooit meer terugkomen.

De National Association of Home Builders verwacht dat het tot medio 2013 kan duren alvorens de bouwsector weer in normale doen is.

De bouwsector is al twee jaar voor de andere industrietakken jobs beginnen te verliezen en lijkt deze keer ook trager te herstellen.

Meestal is de bouw één van de eerste sectoren die zich herpakt na een recessie, maar dat is ditmaal dus niet het geval. Volgens David Crowe van de National Association of Home Builders is in die zin sprake van een abnormale economische cyclus.

Vanaf de piek van de activiteiten zijn in de bouwsector en aanverwante sectoren al ongeveer 3,50 miljoen jobs verloren gegaan.

Het aantal leden van de National Association of Home Builders is in dezelfde periode met ongeveer een kwart gedaald. De NAR verwacht niet dat de huizenverkopen snel opnieuw het piekniveau gaan bereiken.

Ook voor de kleinhandelsverkopen zien de vooruitzichten er allesbehalve denderend uit, getuige een forse terugval in de consumentenkredieten. Voor een overtuigend economisch herstel is een opleving van de arbeidsmarkt een noodzakelijke factor.

Dat is alleszins de mening van Ken Goldstein, econoom bij onderzoeksbureau Conference Board. Vooral de evolutie van de vastgoedmarkt en van de kleinhandelsverkopen moeten nauwlettend in de gaten worden. Goldstein is van mening dat het herstel nu veel trager gaat verlopen dan tijdens een normale economische cyclus. Een aantal jobs die tijdens de crisis verloren gingen, gaan waarschijnlijk nooit meer terugkomen. De National Association of Home Builders verwacht dat het tot medio 2013 kan duren alvorens de bouwsector weer in normale doen is. De bouwsector is al twee jaar voor de andere industrietakken jobs beginnen te verliezen en lijkt deze keer ook trager te herstellen. Meestal is de bouw één van de eerste sectoren die zich herpakt na een recessie, maar dat is ditmaal dus niet het geval. Volgens David Crowe van de National Association of Home Builders is in die zin sprake van een abnormale economische cyclus. Vanaf de piek van de activiteiten zijn in de bouwsector en aanverwante sectoren al ongeveer 3,50 miljoen jobs verloren gegaan. Het aantal leden van de National Association of Home Builders is in dezelfde periode met ongeveer een kwart gedaald. De NAR verwacht niet dat de huizenverkopen snel opnieuw het piekniveau gaan bereiken. Ook voor de kleinhandelsverkopen zien de vooruitzichten er allesbehalve denderend uit, getuige een forse terugval in de consumentenkredieten. Voor een overtuigend economisch herstel is een opleving van de arbeidsmarkt een noodzakelijke factor.