Volgens econoom Bill Gross van obligatiefondsbeheerder Pimco vormt de auto-industrie een perfecte illustratie van wat hij wil zeggen. Er worden opnieuw meer wagens verkocht, maar die verkochte aantallen liggen ver onder de historische gemiddelden.

Dat zal waarschijnlijk ook zo blijven, zodat het weinig zin heeft om veel geld te spenderen om de autosector het hoofd boven water te helpen houden. Heel wat autofabrieken zijn dicht gegaan en zullen waarschijnlijk niet meer heropenen.

Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse arbeiders. De skills die in de 21ste eeuw nodig zijn, verschillen totaal van die uit de 20ste eeuw. Veel werkloos geworden arbeiders gaan geen job meer vinden.

Volgens econoom Bill Gross van obligatiefondsbeheerder Pimco vormt de auto-industrie een perfecte illustratie van wat hij wil zeggen. Er worden opnieuw meer wagens verkocht, maar die verkochte aantallen liggen ver onder de historische gemiddelden. Dat zal waarschijnlijk ook zo blijven, zodat het weinig zin heeft om veel geld te spenderen om de autosector het hoofd boven water te helpen houden. Heel wat autofabrieken zijn dicht gegaan en zullen waarschijnlijk niet meer heropenen. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse arbeiders. De skills die in de 21ste eeuw nodig zijn, verschillen totaal van die uit de 20ste eeuw. Veel werkloos geworden arbeiders gaan geen job meer vinden.