Bill Gross, de bekende econoom van PIMCO, geeft toe dat de Amerikaanse centrale bank er in geslaagd is om de economie in positieve zin te doen evolueren, maar de vraag blijft of de geleverde inspanningen zullen volstaan om het oude groeitempo opnieuw te herstellen.

Volgens Gross zal dat niet het geval zijn, de Amerikaanse economie ligt uitgeteld in de touwen. Het oude groeitempo van 4% zal in de toekomst niet langer haalbaar zijn, eerder zal een groei van rond de 2% als het nieuwe normaal beschouwd worden. Hierbij hoort dan een werkloosheidsgraad van circa 5%.

Bill Gross, de bekende econoom van PIMCO, geeft toe dat de Amerikaanse centrale bank er in geslaagd is om de economie in positieve zin te doen evolueren, maar de vraag blijft of de geleverde inspanningen zullen volstaan om het oude groeitempo opnieuw te herstellen. Volgens Gross zal dat niet het geval zijn, de Amerikaanse economie ligt uitgeteld in de touwen. Het oude groeitempo van 4% zal in de toekomst niet langer haalbaar zijn, eerder zal een groei van rond de 2% als het nieuwe normaal beschouwd worden. Hierbij hoort dan een werkloosheidsgraad van circa 5%.