Volgens de gereviseerde cijfers is het BBP tijdens het eerste kwartaal met 2,90% gedaald, terwijl bij de eerste lezing was uitgegaan van een krimp met maar 1%. De verwachting was bovendien dat het BBP maar met 1,80% zou zijn gedaald. In januari werd nog op een groei met 2,60% gerekend.

Maar de Amerikanen beleefden een winter zoals ze er niet vaak één krijgen, wat deels de zwakke economische prestaties in het eerste kwartaal verklaart. Het is nu wachten op de BBP-cijfers over het tweede kwartaal om te zien welke veerkracht de Amerikaanse economie aan de dag kan leggen.

Volgens de gereviseerde cijfers is het BBP tijdens het eerste kwartaal met 2,90% gedaald, terwijl bij de eerste lezing was uitgegaan van een krimp met maar 1%. De verwachting was bovendien dat het BBP maar met 1,80% zou zijn gedaald. In januari werd nog op een groei met 2,60% gerekend. Maar de Amerikanen beleefden een winter zoals ze er niet vaak één krijgen, wat deels de zwakke economische prestaties in het eerste kwartaal verklaart. Het is nu wachten op de BBP-cijfers over het tweede kwartaal om te zien welke veerkracht de Amerikaanse economie aan de dag kan leggen.