De groei die tot dusver werd opgetekend, is op de eerste plaats te danken aan de enorme kapitalen die de Amerikaanse centrale bank tot dusver in het systeem heeft gepompt. Momenteel is de FED volop bezig met het afbouwen van die steunmaatregelen.

Volgens Santelli zal dan de pijnlijke waarheid aan het licht komen, namelijk dat de economie inderdaad niet op eigen krachten kan herstellen. Hij vergelijkt de Amerikaanse economie met een chronische zieke, waarbij de kansen op een dodelijke afloop niet vallen uit te sluiten.

De groei die tot dusver werd opgetekend, is op de eerste plaats te danken aan de enorme kapitalen die de Amerikaanse centrale bank tot dusver in het systeem heeft gepompt. Momenteel is de FED volop bezig met het afbouwen van die steunmaatregelen. Volgens Santelli zal dan de pijnlijke waarheid aan het licht komen, namelijk dat de economie inderdaad niet op eigen krachten kan herstellen. Hij vergelijkt de Amerikaanse economie met een chronische zieke, waarbij de kansen op een dodelijke afloop niet vallen uit te sluiten.