Of dit misschien de klassieke kalmte voor de storm is, valt nu volgens professor Stefan Duchateau moeilijk met zekerheid uit te maken maar de Amerikaanse economie levert momenteel zeer gesmaakte conjunctuurindicatoren die wijzen op een duurzaam herstel voor de eerste jaarhelft en zelfs een groeiversnelling voor de tweede deel van 2014.

Het industriële ISM-cijfer dat werd gepubliceerd op 2 december laat dienaangaande het beste vermoeden met een verdere stijging van de richtinggevende index van de Amerikaanse aankoopdirecteuren, tot een indrukwekkend niveau van 57,1. Indien de index van de dienstensector deze tendens bevestigt, dan hieruit een economische groeiprognose voor volgend jaar van 3% worden afgeleid. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Of dit misschien de klassieke kalmte voor de storm is, valt nu volgens professor Stefan Duchateau moeilijk met zekerheid uit te maken maar de Amerikaanse economie levert momenteel zeer gesmaakte conjunctuurindicatoren die wijzen op een duurzaam herstel voor de eerste jaarhelft en zelfs een groeiversnelling voor de tweede deel van 2014. Het industriële ISM-cijfer dat werd gepubliceerd op 2 december laat dienaangaande het beste vermoeden met een verdere stijging van de richtinggevende index van de Amerikaanse aankoopdirecteuren, tot een indrukwekkend niveau van 57,1. Indien de index van de dienstensector deze tendens bevestigt, dan hieruit een economische groeiprognose voor volgend jaar van 3% worden afgeleid. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.