De consumentenbestedingen, nog steeds goed voor iets meer dan 68% van de Amerikaanse economie, kunnen de belangrijkste motor van de groei worden. Dat wordt onder andere mogelijk doordat het netto vermogen van de huishoudens tot een nieuwe recordhoogte is gestegen.

Anderzijds is de debt service ratio -de schuldbetalingen als percentage van het besteedbaar persoonlijk inkomen van de Amerikanen - is gedaald tot het laagste niveau sinds de jaren 80. Bovendien zal in de loop van volgend jaar de Amerikaanse vastgoedmarkt weer aantrekken.

De consumentenbestedingen, nog steeds goed voor iets meer dan 68% van de Amerikaanse economie, kunnen de belangrijkste motor van de groei worden. Dat wordt onder andere mogelijk doordat het netto vermogen van de huishoudens tot een nieuwe recordhoogte is gestegen. Anderzijds is de debt service ratio -de schuldbetalingen als percentage van het besteedbaar persoonlijk inkomen van de Amerikanen - is gedaald tot het laagste niveau sinds de jaren 80. Bovendien zal in de loop van volgend jaar de Amerikaanse vastgoedmarkt weer aantrekken.