De Amerikaanse economie kan volgens de journalist een nieuwe shock krijgen, gezien de alsmaar verergerende situatie. Meer Amerikanen komen naar de voedingsbank of moeten op een of andere manier steun krijgen. Ook steeds meer Amerikanen worden uit hun huis gezet.

Johnston dringt aan op een nieuwe aanpak, waarbij het ondernemerschap wordt aangemoedigd zodat er terug economische activiteiten komen. De VS dragen de vrije handel wel hoog in het vaandel, maar praktisch gezien laten ze zich de kaas van het brood eten door China.

De echte shock gaat volgens Johnston komen van het tekort op de begroting. Dat bedroeg in het jaar 2009-2010 1300 miljard dollar, maar zal blijven groeien wanneer er geen actie wordt ondernomen.

Er is weliswaar ene commissie opgericht binnen het Congres, maar dat is volgens de journalist vergeefse moeite. Onmiddellijke actie is noodzakelijk, niets anders.

De Amerikaanse economie kan volgens de journalist een nieuwe shock krijgen, gezien de alsmaar verergerende situatie. Meer Amerikanen komen naar de voedingsbank of moeten op een of andere manier steun krijgen. Ook steeds meer Amerikanen worden uit hun huis gezet. Johnston dringt aan op een nieuwe aanpak, waarbij het ondernemerschap wordt aangemoedigd zodat er terug economische activiteiten komen. De VS dragen de vrije handel wel hoog in het vaandel, maar praktisch gezien laten ze zich de kaas van het brood eten door China. De echte shock gaat volgens Johnston komen van het tekort op de begroting. Dat bedroeg in het jaar 2009-2010 1300 miljard dollar, maar zal blijven groeien wanneer er geen actie wordt ondernomen. Er is weliswaar ene commissie opgericht binnen het Congres, maar dat is volgens de journalist vergeefse moeite. Onmiddellijke actie is noodzakelijk, niets anders.