Het officiële werkloosheidspercentage ligt op 8,10%, maar officieus ligt dit percentage al veel hoger, doordat een werkzoekende bijvoorbeeld een parttime baan accepteerde terwijl eigenlijk een fulltime baan werd gezocht.

Weliswaar loopt de werkloosheid meestal een paar maanden achter op de economische ontwikkeling, maar voorlopig heeft de werkloosheid nog een versterkend negatief effect op het economische klimaat.

Veel ondernemingen starten immers alweer nieuwe, grootschalige reorganisaties en de lagere bezettingsgraad laat overcapaciteit zien. Het werkloosheidspercentage zal volgend jaar naar verwachting rond de 10% uitkomen.

Een percentage van 25%, zoals in de jaren dertig, is niet waarschijnlijk doordat nu veel eerder en meer overheids- en monetaire maatregelen zijn genomen en het welvaartsniveau hoger is.

Door het verlies van banen, het lagere besteedbare inkomen maar ook door verlies aan vermogen en de onzekere toekomst, zal de situatie op de huizenmarkt niet verbeteren en zal de Amerikaanse economie ook in het eerste kwartaal sterk krimpen.

Toch zal later in het jaar enig herstel in de Amerikaanse economie optreden. Het stimuleringspakket van de regering Obama zal dan effect hebben. Ook de programma's om zo'n 3,5 mln banen te creëren en ongeveer 9 miljoen huizenbezitters te hulp te schieten kunnen de economie stabiliseren.

Het officiële werkloosheidspercentage ligt op 8,10%, maar officieus ligt dit percentage al veel hoger, doordat een werkzoekende bijvoorbeeld een parttime baan accepteerde terwijl eigenlijk een fulltime baan werd gezocht.Weliswaar loopt de werkloosheid meestal een paar maanden achter op de economische ontwikkeling, maar voorlopig heeft de werkloosheid nog een versterkend negatief effect op het economische klimaat. Veel ondernemingen starten immers alweer nieuwe, grootschalige reorganisaties en de lagere bezettingsgraad laat overcapaciteit zien. Het werkloosheidspercentage zal volgend jaar naar verwachting rond de 10% uitkomen.Een percentage van 25%, zoals in de jaren dertig, is niet waarschijnlijk doordat nu veel eerder en meer overheids- en monetaire maatregelen zijn genomen en het welvaartsniveau hoger is.Door het verlies van banen, het lagere besteedbare inkomen maar ook door verlies aan vermogen en de onzekere toekomst, zal de situatie op de huizenmarkt niet verbeteren en zal de Amerikaanse economie ook in het eerste kwartaal sterk krimpen. Toch zal later in het jaar enig herstel in de Amerikaanse economie optreden. Het stimuleringspakket van de regering Obama zal dan effect hebben. Ook de programma's om zo'n 3,5 mln banen te creëren en ongeveer 9 miljoen huizenbezitters te hulp te schieten kunnen de economie stabiliseren.