Er is onder andere de index van het consumentenvertrouwen, maar de aandacht van de beleggers zal vooral uitgaan naar de BBP-cijfers voor het vierde kwartaal. De verwachtingen zijn relatief hoog gespannen.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg News is de consensusverwachting dat het BBP tijdens het laatste kwartaal van 2010 met 3,50% gestegen, wat een gezonde groei mag worden genoemd.

Tijdens het derde kwartaal groeide de Amerikaanse economie met 2,60%. Er zou dus sprake zijn van een duidelijke groeiversnelling. De vraag blijft echter of het huidige groeitempo kan worden gehandhaafd.

Er is onder andere de index van het consumentenvertrouwen, maar de aandacht van de beleggers zal vooral uitgaan naar de BBP-cijfers voor het vierde kwartaal. De verwachtingen zijn relatief hoog gespannen. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg News is de consensusverwachting dat het BBP tijdens het laatste kwartaal van 2010 met 3,50% gestegen, wat een gezonde groei mag worden genoemd. Tijdens het derde kwartaal groeide de Amerikaanse economie met 2,60%. Er zou dus sprake zijn van een duidelijke groeiversnelling. De vraag blijft echter of het huidige groeitempo kan worden gehandhaafd.