En dan vaak ook met de gedachte "hoe is het mogelijk". Voor diegenen die dat ook denken is "The Economist" van deze week uitermate geschikt. "

The America that Works". Kern van het betoog van de vaak sceptische Britten is dat buiten de politiek gekrakeel de economie uitermate gezond is.

De werkloosheid daalt in rap tempo en de huizenmarkt herstelt duidelijk. Wat van belang is voor de kracht van de Amerikaanse economie is dat 2,9% van het Bruto Nationaal Product wordt besteed aan onderzoek en ontwikkeling.

En dat is een record waar volgens Steentjes weinig aandacht aan wordt besteed maar natuurlijk van eminent belang is. Immers een economie moet zich telkens heruitvinden. En was vroeger de Verenigde Staten het land van de auto's, nu staat het bekend om haar technologie.

Nergens in de wereld is het aantal innovatieve bedrijven groter. Omdat het oprichten van een bedrijf heel gemakkelijk gaat komen ook veel van de bedachte producten daadwerkelijk op de markt.

Een deel van de dynamiek in de Amerikaanse economie valt te verklaren doordat de verschillende staten elkaar beconcurreren om een goede vestigingsplaats te zijn voor bedrijven.

De Staten Louisiana en Nebraska willen beiden de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting die zij heffen afschaffen. Het is goed om dit te beseffen als er weer veel zure gezichten zijn in Washington.

En dan vaak ook met de gedachte "hoe is het mogelijk". Voor diegenen die dat ook denken is "The Economist" van deze week uitermate geschikt. " The America that Works". Kern van het betoog van de vaak sceptische Britten is dat buiten de politiek gekrakeel de economie uitermate gezond is. De werkloosheid daalt in rap tempo en de huizenmarkt herstelt duidelijk. Wat van belang is voor de kracht van de Amerikaanse economie is dat 2,9% van het Bruto Nationaal Product wordt besteed aan onderzoek en ontwikkeling. En dat is een record waar volgens Steentjes weinig aandacht aan wordt besteed maar natuurlijk van eminent belang is. Immers een economie moet zich telkens heruitvinden. En was vroeger de Verenigde Staten het land van de auto's, nu staat het bekend om haar technologie. Nergens in de wereld is het aantal innovatieve bedrijven groter. Omdat het oprichten van een bedrijf heel gemakkelijk gaat komen ook veel van de bedachte producten daadwerkelijk op de markt. Een deel van de dynamiek in de Amerikaanse economie valt te verklaren doordat de verschillende staten elkaar beconcurreren om een goede vestigingsplaats te zijn voor bedrijven. De Staten Louisiana en Nebraska willen beiden de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting die zij heffen afschaffen. Het is goed om dit te beseffen als er weer veel zure gezichten zijn in Washington.