De Amerikaanse economie is tijdens de zomer verzwakt en verliest volgens El-Erian nog steeds momentum. De werkloosheid is hoog, het consumentenkrediet krimpt en kleine bedrijven hebben moeite om nog kredietlijnen van hun bank vast te krijgen.

Daardoor dreigt de economie in een negatieve spiraal te worden gevangen. Mohamed A. El-Erian verwacht dat de overheidsinspanningen niet gaan volstaan om het tij te doen keren.

De vastgoedmarkt zal volgens de econoom verder gaan verzwakken, want de prijzen hebben vanwege het groeiende aantal foreclosures nog geen bodem bereikt.

El-Erian pleit voor ingrijpende hervormingen, maar stelt vast dat de Amerikaanse overheid daar voorlopig weinig ogen en oren voor heeft.

De Amerikaanse economie is tijdens de zomer verzwakt en verliest volgens El-Erian nog steeds momentum. De werkloosheid is hoog, het consumentenkrediet krimpt en kleine bedrijven hebben moeite om nog kredietlijnen van hun bank vast te krijgen. Daardoor dreigt de economie in een negatieve spiraal te worden gevangen. Mohamed A. El-Erian verwacht dat de overheidsinspanningen niet gaan volstaan om het tij te doen keren. De vastgoedmarkt zal volgens de econoom verder gaan verzwakken, want de prijzen hebben vanwege het groeiende aantal foreclosures nog geen bodem bereikt. El-Erian pleit voor ingrijpende hervormingen, maar stelt vast dat de Amerikaanse overheid daar voorlopig weinig ogen en oren voor heeft.