De huidige economische groei is zeker geen boom en Geithner verwacht dan ook niet dat de werkloosheid snel gaat afnemen. Die bevindt zich overigens nog steeds boven het niveau van 9%.

Joe Saddi, chairman bij consulting firm Booz & Co., ziet zowel goed als minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat de Amerikaanse economie nog altijd groeit, het minder goede dat er nog geen geloofwaardige strategie voor het afbouwen van het overheidstekort op tafel ligt.

Het is absoluut noodzakelijk dat de werkloosheidsgraad naar omlaag gaat, zoniet dreigt het economisch herstel in de Verenigde Staten geen blijvend karakter te krijgen.

De huidige economische groei is zeker geen boom en Geithner verwacht dan ook niet dat de werkloosheid snel gaat afnemen. Die bevindt zich overigens nog steeds boven het niveau van 9%. Joe Saddi, chairman bij consulting firm Booz & Co., ziet zowel goed als minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat de Amerikaanse economie nog altijd groeit, het minder goede dat er nog geen geloofwaardige strategie voor het afbouwen van het overheidstekort op tafel ligt. Het is absoluut noodzakelijk dat de werkloosheidsgraad naar omlaag gaat, zoniet dreigt het economisch herstel in de Verenigde Staten geen blijvend karakter te krijgen.