Achuthan spreekt van een effect zoals bij de hond van Pavlov. De Amerikaanse centrale bank rinkelt met een belletje en iedereen roept vervolgens in koor dat het allemaal heel goed gaat. Maar daarmee wordt de realiteit geweld aangedaan, want zo goed gaan de zaken niet.

De Verenigde Staten staan nu economisch zwakker dan Japan was tijdens het zogenaamde 'verloren decennium'. Een sterke economie heeft geen behoefte aan vier jaar van nulrente en aan een bijna onbeperkte politiek van monetaire verruiming. Door het massaal drukken van geld heeft de FED het economisch beeld volledig vervormd.

Achuthan spreekt van een effect zoals bij de hond van Pavlov. De Amerikaanse centrale bank rinkelt met een belletje en iedereen roept vervolgens in koor dat het allemaal heel goed gaat. Maar daarmee wordt de realiteit geweld aangedaan, want zo goed gaan de zaken niet. De Verenigde Staten staan nu economisch zwakker dan Japan was tijdens het zogenaamde 'verloren decennium'. Een sterke economie heeft geen behoefte aan vier jaar van nulrente en aan een bijna onbeperkte politiek van monetaire verruiming. Door het massaal drukken van geld heeft de FED het economisch beeld volledig vervormd.