De consensusverwachting is dat het Amerikaans BBP tijdens het tweede kwartaal met 3% kan groeien, terwijl voor het volledige boekjaar een groei van het BBP met 2,70% zou opgetekend worden. Princeton professor en voormalig FED Vice Chairman Alan Blinder laat echter een heel ander geluid horen.

Hij ziet namelijk niet goed in waar die groei vandaan zou moeten komen. Wanneer de Amerikaanse economie onverwacht zou beginnen te vertragen, zit de FED met een serieus probleem opgezadeld. Ze zal namelijk haar tapering programma moeten stopzetten en niemand kan voorspellen wat daar de gevolgen van zullen zijn.

De consensusverwachting is dat het Amerikaans BBP tijdens het tweede kwartaal met 3% kan groeien, terwijl voor het volledige boekjaar een groei van het BBP met 2,70% zou opgetekend worden. Princeton professor en voormalig FED Vice Chairman Alan Blinder laat echter een heel ander geluid horen. Hij ziet namelijk niet goed in waar die groei vandaan zou moeten komen. Wanneer de Amerikaanse economie onverwacht zou beginnen te vertragen, zit de FED met een serieus probleem opgezadeld. Ze zal namelijk haar tapering programma moeten stopzetten en niemand kan voorspellen wat daar de gevolgen van zullen zijn.