Japan volgt daarmee het voorbeeld van Frankrijk en Duitsland, die vorige week al aankondigden dat tijdens het tweede kwartaal een positieve economische groei werd opgetekend.

Daarmee stellen sommige economen zich de vraag of de Amerikaanse economie ditmaal achterophinkt. Volgens Uri Landesman van ING Investment Management Americas is dat zeker niet het geval.

De Amerikaanse economie komt eveneens uit de recessie en is goed op weg om volgend jaar aan behoorlijk tempo te gaan groeien. De economie in Duitsland en Frankrijk kromp sneller dan de Amerikaanse, zodat het niet onlogisch is dat deze landen zich headline sneller herstellen.

Japan volgt daarmee het voorbeeld van Frankrijk en Duitsland, die vorige week al aankondigden dat tijdens het tweede kwartaal een positieve economische groei werd opgetekend. Daarmee stellen sommige economen zich de vraag of de Amerikaanse economie ditmaal achterophinkt. Volgens Uri Landesman van ING Investment Management Americas is dat zeker niet het geval.De Amerikaanse economie komt eveneens uit de recessie en is goed op weg om volgend jaar aan behoorlijk tempo te gaan groeien. De economie in Duitsland en Frankrijk kromp sneller dan de Amerikaanse, zodat het niet onlogisch is dat deze landen zich headline sneller herstellen.