De Amerikaanse economie heeft een overdosis spinazie gekregen in de vorm van monetaire stimuleringsmaatregelen. De voorstanders van besparingen praten alleszins over die overdosis, terwijl Krugman & Co met hun gedachten al bij het dessert vertoeven.

Praten over het dessert is pure onzin volgens Kinsley, eerst moet de indigestie worden verteerd die de overdosis spinazie heeft opgeleverd.

Om het in economische termen uit te drukken: de gemaakte schuldenberg moet worden afgebouwd en daarna kunnen we verder praten. Wat die spinazie betreft: die is uiteraard afkomstig van de tekenfilmpjes waar zeeman Popeye alle problemen oplost door een blik spinazie leeg te maken.

De Amerikaanse economie heeft een overdosis spinazie gekregen in de vorm van monetaire stimuleringsmaatregelen. De voorstanders van besparingen praten alleszins over die overdosis, terwijl Krugman & Co met hun gedachten al bij het dessert vertoeven. Praten over het dessert is pure onzin volgens Kinsley, eerst moet de indigestie worden verteerd die de overdosis spinazie heeft opgeleverd. Om het in economische termen uit te drukken: de gemaakte schuldenberg moet worden afgebouwd en daarna kunnen we verder praten. Wat die spinazie betreft: die is uiteraard afkomstig van de tekenfilmpjes waar zeeman Popeye alle problemen oplost door een blik spinazie leeg te maken.