De kans is echter klein dat een pakket maatregelen van dergelijke omvang snel zal goedgekeurd worden. Binnen enkele weken moeten de Amerikanen naar de stembus en tot dan zullen grote beslissing naar de toekomst verschoven worden.

Volgens Krugman zijn de effecten van het eerste stimuleringsplan aan het uitdoven en daardoor dreigt de economische groei te gaan vertragen. Het maximum effect van het programma werd in het laatste kwartaal van vorig jaar bereikt.

Krugman zou vers geld onmiddellijk gebruiken voor nieuwe infrastructuurwerken die een onmiddellijke impact op de tewerkstelling hebben.

Over het tekort op de begroting maakt Krugman zich geen zorgen. Hij wijst er op dat ook de obligatiemarkt zich daar weinig zorgen over maakt, die is op de eerste plaats bang voor deflatie en voor een zwakke economie.

De kans is echter klein dat een pakket maatregelen van dergelijke omvang snel zal goedgekeurd worden. Binnen enkele weken moeten de Amerikanen naar de stembus en tot dan zullen grote beslissing naar de toekomst verschoven worden. Volgens Krugman zijn de effecten van het eerste stimuleringsplan aan het uitdoven en daardoor dreigt de economische groei te gaan vertragen. Het maximum effect van het programma werd in het laatste kwartaal van vorig jaar bereikt. Krugman zou vers geld onmiddellijk gebruiken voor nieuwe infrastructuurwerken die een onmiddellijke impact op de tewerkstelling hebben. Over het tekort op de begroting maakt Krugman zich geen zorgen. Hij wijst er op dat ook de obligatiemarkt zich daar weinig zorgen over maakt, die is op de eerste plaats bang voor deflatie en voor een zwakke economie.