In de afgelopen zes maanden kwamen er in de bedrijfswereld meer dan 700.000 nieuwe jobs bij, waardoor de werkloosheidsgraad met meer dan een half procent naar omlaag ging. Ook de verwachtingen voor de komende twee kwartalen zijn positief op het vlak van tewerkstelling.

200.000 nieuwe extra banen gemiddeld per maand

Voor de komende zes maanden worden gemiddeld 200.000 nieuwe jobs per maand verwacht, waardoor er tegen einde maart meer dan 1 miljoen nieuwe banen zouden zijn bijgekomen. De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten zou zodoende terugvallen richting 7%.

Een moeilijk punt blijft uiteraard de olieprijs, een verdere stijging van de olieprijs kan de Amerikaanse economie zware schade toebrengen. Het gevaar op een onmiddellijk afsluiten van de Golf van Hormuz lijkt echter onwaarschijnlijk.

Er kan dus een lichte daling van de olieprijzen worden verwacht, wat de VS-economie extra zuurstof gaat geven. Op basis van bovenstaande is Choudry bullish voor Amerikaanse aandelen.

In de afgelopen zes maanden kwamen er in de bedrijfswereld meer dan 700.000 nieuwe jobs bij, waardoor de werkloosheidsgraad met meer dan een half procent naar omlaag ging. Ook de verwachtingen voor de komende twee kwartalen zijn positief op het vlak van tewerkstelling. 200.000 nieuwe extra banen gemiddeld per maandVoor de komende zes maanden worden gemiddeld 200.000 nieuwe jobs per maand verwacht, waardoor er tegen einde maart meer dan 1 miljoen nieuwe banen zouden zijn bijgekomen. De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten zou zodoende terugvallen richting 7%. Een moeilijk punt blijft uiteraard de olieprijs, een verdere stijging van de olieprijs kan de Amerikaanse economie zware schade toebrengen. Het gevaar op een onmiddellijk afsluiten van de Golf van Hormuz lijkt echter onwaarschijnlijk. Er kan dus een lichte daling van de olieprijzen worden verwacht, wat de VS-economie extra zuurstof gaat geven. Op basis van bovenstaande is Choudry bullish voor Amerikaanse aandelen.