De meeste economen hadden gerekend op een economische groei met 3,30%. De VS-economie kreeg een duwtje in de rug van de steunmaatregelen die de overheid afkondigde.

Op basis van de BBP-cijfers kan worden afgeleid dat de Amerikaanse economie uit het dal is gekomen. We bevinden ons opnieuw in een fase van groei die echter nog steeds kwetsbaar blijft.

Het belangrijkste risico gaat uit van de werkloosheid, die nog steeds een stijgende trend vertoont. Als gevolg van de oplopende werkloosheid gaan de consumentenbestedingen achteruit, waar het economisch potentieel achteruitgaat.

De lang verwachte turnaround komt er na een periode van vier kwartalen van economische krimp. Het was de eerste keer dat dit gebeurde sinds er statistieken worden bijgehouden.

Bovendien was het ook de eerste keer sinds de lente van 2008 dat de economie opnieuw aantrok.

De meeste economen hadden gerekend op een economische groei met 3,30%. De VS-economie kreeg een duwtje in de rug van de steunmaatregelen die de overheid afkondigde. Op basis van de BBP-cijfers kan worden afgeleid dat de Amerikaanse economie uit het dal is gekomen. We bevinden ons opnieuw in een fase van groei die echter nog steeds kwetsbaar blijft. Het belangrijkste risico gaat uit van de werkloosheid, die nog steeds een stijgende trend vertoont. Als gevolg van de oplopende werkloosheid gaan de consumentenbestedingen achteruit, waar het economisch potentieel achteruitgaat. De lang verwachte turnaround komt er na een periode van vier kwartalen van economische krimp. Het was de eerste keer dat dit gebeurde sinds er statistieken worden bijgehouden. Bovendien was het ook de eerste keer sinds de lente van 2008 dat de economie opnieuw aantrok.