Het Commerce Department maakte bekend dat het BBP met 4,10% groeide, waar eerst een groei met maar 3,60% in het vooruitzicht was gesteld. Daarmee wordt aangegeven dat de economie onderliggend sterker dan verwacht is, waardoor een verwachte afbouw van de voorraden in het lopende kwartaal gecompenseerd wordt.

In het tweede kwartaal groeide de Amerikaanse economie met maar 2,50% en dus was er duidelijk sprake van een versnelling. De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met slechts 3,60%, zodat de VS-economie zeer zeker in positieve zin verraste.

Het Commerce Department maakte bekend dat het BBP met 4,10% groeide, waar eerst een groei met maar 3,60% in het vooruitzicht was gesteld. Daarmee wordt aangegeven dat de economie onderliggend sterker dan verwacht is, waardoor een verwachte afbouw van de voorraden in het lopende kwartaal gecompenseerd wordt. In het tweede kwartaal groeide de Amerikaanse economie met maar 2,50% en dus was er duidelijk sprake van een versnelling. De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met slechts 3,60%, zodat de VS-economie zeer zeker in positieve zin verraste.