In afwachting is het rendement op de 10-jarige staatsobligatie opnieuw gestegen tot in de buurt van 2,75%. Die stijging heeft vooral te maken met de beter dan verwachte groeicijfers die over de Amerikaanse economie werden bekendgemaakt. In het tweede kwartaal groeide het BBP met 1,70%.

Volgens het Commerce Department is dat ruim meer dan de eerder gepubliceerde 1,10%. De groei was bovendien ook sterker dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een groei met 1%. Daarmee is de kans groter geworden dat de FED vroeg of laat aan tapering mag beginnen te denken.

In afwachting is het rendement op de 10-jarige staatsobligatie opnieuw gestegen tot in de buurt van 2,75%. Die stijging heeft vooral te maken met de beter dan verwachte groeicijfers die over de Amerikaanse economie werden bekendgemaakt. In het tweede kwartaal groeide het BBP met 1,70%. Volgens het Commerce Department is dat ruim meer dan de eerder gepubliceerde 1,10%. De groei was bovendien ook sterker dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een groei met 1%. Daarmee is de kans groter geworden dat de FED vroeg of laat aan tapering mag beginnen te denken.