Een punt dat tot optimisme stemt, is dat de kleinhandelsverkopen in de Verenigde Staten in maart sterker dan verwacht zijn gestegen. Dat betekent dat ook bij de consumenten het vertrouwen verder toeneemt.

Ook positief: JPMorgan Chase & Co maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, hetgeen aangeeft dat ook de banksector de financiële crisis achter zich heeft gelaten.

Het laatste economisch knelpunt blijft echter de werkloosheid, die zich met 9,70% nog steeds op een hoog niveau bevindt. De hoge werkloosheidsgraad, het lage consumentenvertrouwen en beperkte inkomstentoename belet volgens Joel Naroff, hoofdeconoom bij Naroff Economic Advisors, niet dat de consumenten opnieuw geld uitgeven.

Bovendien vormt de inflatie nog steeds geen probleem, de consumentenprijzen stegen in maart met maar 0,10%. Over de afgelopen 12 maanden zijn de consumentenprijzen aan het laagste niveau voor de afgelopen zes jaar gestegen. Alles wijst er zodoende op dat het economisch herstel zich kan doorzetten.

Een punt dat tot optimisme stemt, is dat de kleinhandelsverkopen in de Verenigde Staten in maart sterker dan verwacht zijn gestegen. Dat betekent dat ook bij de consumenten het vertrouwen verder toeneemt. Ook positief: JPMorgan Chase & Co maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, hetgeen aangeeft dat ook de banksector de financiële crisis achter zich heeft gelaten. Het laatste economisch knelpunt blijft echter de werkloosheid, die zich met 9,70% nog steeds op een hoog niveau bevindt. De hoge werkloosheidsgraad, het lage consumentenvertrouwen en beperkte inkomstentoename belet volgens Joel Naroff, hoofdeconoom bij Naroff Economic Advisors, niet dat de consumenten opnieuw geld uitgeven. Bovendien vormt de inflatie nog steeds geen probleem, de consumentenprijzen stegen in maart met maar 0,10%. Over de afgelopen 12 maanden zijn de consumentenprijzen aan het laagste niveau voor de afgelopen zes jaar gestegen. Alles wijst er zodoende op dat het economisch herstel zich kan doorzetten.