Deze week komen stemmingsonderzoeken van twee belangrijke regio's naar buiten: maandagmiddag de Empire Manufacturing van de New York Fed. en donderdag die van de Philadelphia Fed.

Deze indices doken in augustus onverwacht diep in het rood en bleven in september negatief, wat duidt op krimp. In het verleden bleken deze indices vaak de voorbode voor krimp in de Amerikaanse industrie, maar uit de inkoopmanagersindex van begin deze maand blijkt daar niets van.

Deze index steeg zelfs in september naar 51,6 (was 50,5). De markt verwacht evenwel nog negatieve cijfers voor de twee indices, maar wel wat minder negatief dan in september.

Deze week komen stemmingsonderzoeken van twee belangrijke regio's naar buiten: maandagmiddag de Empire Manufacturing van de New York Fed. en donderdag die van de Philadelphia Fed. Deze indices doken in augustus onverwacht diep in het rood en bleven in september negatief, wat duidt op krimp. In het verleden bleken deze indices vaak de voorbode voor krimp in de Amerikaanse industrie, maar uit de inkoopmanagersindex van begin deze maand blijkt daar niets van. Deze index steeg zelfs in september naar 51,6 (was 50,5). De markt verwacht evenwel nog negatieve cijfers voor de twee indices, maar wel wat minder negatief dan in september.