De vandaag gepubliceerde cijfers over de economische groei waren de tweede en meteen ook de laatste revisie van de groeicijfers. Algemeen wordt aangenomen dat de groei tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar dit jaar niet meer geëvenaard zl worden.

De groei was namelijk hoofdzakelijk te danken aan de heropbouw van de voorraden in de bedrijfswereld. Die voorraden waren tijdens de crisis afgebouwd. Voor het eerste kwartaal wordt nog een groei met 3% verwacht.

De volgende twee kwartalen zouden een gelijkaardige groei laten zien. In normale omstandigheden zou dat een bevredigende groei zijn, maar we komen uit de grootste economische crisis sinds de jaren 30.

Een groei van minstens 5% gedurende een jaar is noodzakelijk om de werkloosheidsgraad - die nu 9,70% bedraagt - terug te dringen met 1%. Het economisch herstel zal ditmaal niet gedragen worden door de consument, maar door de bedrijfswereld en door het buitenland.

De vandaag gepubliceerde cijfers over de economische groei waren de tweede en meteen ook de laatste revisie van de groeicijfers. Algemeen wordt aangenomen dat de groei tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar dit jaar niet meer geëvenaard zl worden. De groei was namelijk hoofdzakelijk te danken aan de heropbouw van de voorraden in de bedrijfswereld. Die voorraden waren tijdens de crisis afgebouwd. Voor het eerste kwartaal wordt nog een groei met 3% verwacht. De volgende twee kwartalen zouden een gelijkaardige groei laten zien. In normale omstandigheden zou dat een bevredigende groei zijn, maar we komen uit de grootste economische crisis sinds de jaren 30. Een groei van minstens 5% gedurende een jaar is noodzakelijk om de werkloosheidsgraad - die nu 9,70% bedraagt - terug te dringen met 1%. Het economisch herstel zal ditmaal niet gedragen worden door de consument, maar door de bedrijfswereld en door het buitenland.