De Verenigde Staten blijven maar rondjes draaien, om te blijven groeien is het noodzakelijk dat de kredietverstrekking elk jaar met 2% stijgt. Wanneer dat groeitempo niet gerealiseerd kan worden, stevenen we regelrecht op een recessie af. Dus zijn de Amerikanen wel gedoemd om te blijven lenen.

De totale schuldenlast in de VS is al opgelopen tot 58.000 miljard dollar en stijgt nog steeds. Het tekort op de federale overheid zou dit jaar minder dan 600 miljard dollar bedragen, maar het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk bedrag nog steeds ondraaglijk hoog is.

De Verenigde Staten blijven maar rondjes draaien, om te blijven groeien is het noodzakelijk dat de kredietverstrekking elk jaar met 2% stijgt. Wanneer dat groeitempo niet gerealiseerd kan worden, stevenen we regelrecht op een recessie af. Dus zijn de Amerikanen wel gedoemd om te blijven lenen. De totale schuldenlast in de VS is al opgelopen tot 58.000 miljard dollar en stijgt nog steeds. Het tekort op de federale overheid zou dit jaar minder dan 600 miljard dollar bedragen, maar het spreekt voor zichzelf dat een dergelijk bedrag nog steeds ondraaglijk hoog is.