De Amerikaanse economie gaat de pijn voelen vanaf olieprijzen van 110 dollar per vat, zo blijkt uit een rondvraag bij Amerikaanse CEO's. Die volgen met een bang hart de stijging van de olieprijzen.

Samuel Allen, chairman en CEO of Deere & Co, is vooral op zijn hoede voor een nieuwe olieshock. Voorlopig valt de stijging van de olieprijs volgens Allen nog wel te hanteren.

Maar vanaf 110 dollar per vat wordt het effect van de olieprijs sterker voelbaar dan dat van de verlenging van de Amerikaanse belastingverlaging zoals die door het Amerikaans congres werd goedgekeurd.

De Amerikaanse economie gaat de pijn voelen vanaf olieprijzen van 110 dollar per vat, zo blijkt uit een rondvraag bij Amerikaanse CEO's. Die volgen met een bang hart de stijging van de olieprijzen. Samuel Allen, chairman en CEO of Deere & Co, is vooral op zijn hoede voor een nieuwe olieshock. Voorlopig valt de stijging van de olieprijs volgens Allen nog wel te hanteren. Maar vanaf 110 dollar per vat wordt het effect van de olieprijs sterker voelbaar dan dat van de verlenging van de Amerikaanse belastingverlaging zoals die door het Amerikaans congres werd goedgekeurd.