Volgens de economen dreigt de Amerikaanse economie een zombie-economie te worden, waarbij zowel bedrijven als particulieren niet echt geneigd zijn om te investeren/consumeren.

Zowel interne problemen (de 'fiscale klip') als de Europese schuldencrisis zijn debet aan de aftakeling van de VS-economie.

Euro valt terug onder het niveau van 1,23 euro

Op de valutamarkten ging de koers van de euro verder onderuit, waarbij de kaap van 1,23 dollar naar beneden werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2291 dollar betaald, of bijna één procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,54%, of een daling met meer dan 3%.

Olie en goud weer flink goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1583,30 dollar betaald, of ruim 25 dollar minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 84 dollar betaald.

Volgens de economen dreigt de Amerikaanse economie een zombie-economie te worden, waarbij zowel bedrijven als particulieren niet echt geneigd zijn om te investeren/consumeren. Zowel interne problemen (de 'fiscale klip') als de Europese schuldencrisis zijn debet aan de aftakeling van de VS-economie. Euro valt terug onder het niveau van 1,23 euro Op de valutamarkten ging de koers van de euro verder onderuit, waarbij de kaap van 1,23 dollar naar beneden werd doorbroken. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2291 dollar betaald, of bijna één procent minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,54%, of een daling met meer dan 3%. Olie en goud weer flink goedkoper Voor een troy ounce goud werd 1583,30 dollar betaald, of ruim 25 dollar minder dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets minder dan 84 dollar betaald.