Goldman's global leading indicator (GLI) "swirlogram", een indicator die de situatie van de Amerikaanse economie evolueert, is in september op een vrij spectaculaire manier gedaald. De GLI had zich goed hersteld na een zwakke groei tijdens het eerste kwartaal.

Maar eerst kwam een terugval in de nieuwe bestellingen roet in het eten strooien, waarna de basismetalen hun winsten moesten prijsgeven en zelfs de Koreaanse export roet in het eten strooide. In de afgelopen dagen is bovendien ook nog eens de Baltic Dry Index sterk gedaald.

Goldman's global leading indicator (GLI) "swirlogram", een indicator die de situatie van de Amerikaanse economie evolueert, is in september op een vrij spectaculaire manier gedaald. De GLI had zich goed hersteld na een zwakke groei tijdens het eerste kwartaal. Maar eerst kwam een terugval in de nieuwe bestellingen roet in het eten strooien, waarna de basismetalen hun winsten moesten prijsgeven en zelfs de Koreaanse export roet in het eten strooide. In de afgelopen dagen is bovendien ook nog eens de Baltic Dry Index sterk gedaald.