De detailhandelsverkopen lieten een sterke stijging zien in met name elektronica en autoverkopen. Ook de industriële productie liet een duidelijke verbetering zien, terwijl de inflatie afnam.

Toch lijkt een afzwakking in de eerste maanden van 2012 aannemelijk. Amerikanen teren namelijk in op hun besparingen om deze aankopen te financieren.

De spaarquote is de laatste maanden sterk afgenomen. Bovendien is het Amerikaanse bedrijfsleven niet immuun voor de Europese crisis.

Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwde dat Amerikaanse banken hard geraakt kunnen worden door de Europese schuldencrisis en zorgde daarmee voor een koersval van de Amerikaanse bankaandelen.

De detailhandelsverkopen lieten een sterke stijging zien in met name elektronica en autoverkopen. Ook de industriële productie liet een duidelijke verbetering zien, terwijl de inflatie afnam. Toch lijkt een afzwakking in de eerste maanden van 2012 aannemelijk. Amerikanen teren namelijk in op hun besparingen om deze aankopen te financieren. De spaarquote is de laatste maanden sterk afgenomen. Bovendien is het Amerikaanse bedrijfsleven niet immuun voor de Europese crisis. Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwde dat Amerikaanse banken hard geraakt kunnen worden door de Europese schuldencrisis en zorgde daarmee voor een koersval van de Amerikaanse bankaandelen.