Er kwamen meer banen bij dan verwacht (243 000 jobs), waardoor de officiële werkloosheidsgraad met 0,2 punten gedaald is tegenover december en op 8,3 % uitkomt.

Die cijfers, en verschillende andere economische indicatoren, tonen aan dat de groei in de Verenigde Staten goed is ingezet.

De Amerikaanse economie lijkt 2011 in schoonheid te hebben afgesloten. In het vierde kwartaal liet ze een groei van 2,8 % op jaarbasis optekenen.

Hoewel de economen ietwat ontgoocheld waren omdat ze een groei van 3 % hadden verwacht, zien ze de Verenigde Staten in 2012 niet direct in een nieuwe recessie belanden.

En er is ook opnieuw hoop voor de residentiële vastgoedsector. De stemming bij aannemers van residentiële gebouwen is beter dan de afgelopen vier jaar het geval was.

Bovendien stijgt de vraag naar huurappartementen en worden timmerlieden en tegelzetters weer aangeworven.

Er kwamen meer banen bij dan verwacht (243 000 jobs), waardoor de officiële werkloosheidsgraad met 0,2 punten gedaald is tegenover december en op 8,3 % uitkomt. Die cijfers, en verschillende andere economische indicatoren, tonen aan dat de groei in de Verenigde Staten goed is ingezet. De Amerikaanse economie lijkt 2011 in schoonheid te hebben afgesloten. In het vierde kwartaal liet ze een groei van 2,8 % op jaarbasis optekenen. Hoewel de economen ietwat ontgoocheld waren omdat ze een groei van 3 % hadden verwacht, zien ze de Verenigde Staten in 2012 niet direct in een nieuwe recessie belanden. En er is ook opnieuw hoop voor de residentiële vastgoedsector. De stemming bij aannemers van residentiële gebouwen is beter dan de afgelopen vier jaar het geval was. Bovendien stijgt de vraag naar huurappartementen en worden timmerlieden en tegelzetters weer aangeworven.