De economie in de Verenigde Staten blijft daarnaast kwetsbaar voor externe shocks. Het debat of er al dan niet een double dip recessie komt, kan nog maandenlang aanslepen.

Een bijkomend probleem is dat de Amerikaanse consumenten in de komende jaren zeer voorzichtig gaan blijven. Vanuit die hoek moet dus geen steun voor de economie worden verwacht.

De geschiedenis leert overigens dat we vanaf de tweede helft van 2011 een economisch herstel zouden moeten verwachten, dankzij een herstel van de eindvraag. Roach merkt anderzijds op dat de indicatoren zo zwak zijn dat van zo'n herstel van de eindvraag uiteindelijk wel eens geen sprake zou kunnen zijn.

De economie in de Verenigde Staten blijft daarnaast kwetsbaar voor externe shocks. Het debat of er al dan niet een double dip recessie komt, kan nog maandenlang aanslepen. Een bijkomend probleem is dat de Amerikaanse consumenten in de komende jaren zeer voorzichtig gaan blijven. Vanuit die hoek moet dus geen steun voor de economie worden verwacht. De geschiedenis leert overigens dat we vanaf de tweede helft van 2011 een economisch herstel zouden moeten verwachten, dankzij een herstel van de eindvraag. Roach merkt anderzijds op dat de indicatoren zo zwak zijn dat van zo'n herstel van de eindvraag uiteindelijk wel eens geen sprake zou kunnen zijn.