Daarmee werd een zoveelste indicatie over die groeivertraging gegeven. Veel economen verwachten dat de economie in de Verenigde Staten op een double-dip recessie afstevent.

Een ander scenario wil dat de recessie die officieel begon in december 2007 nooit echt is geëindigd. Bij Newsweek blijft columnist Dan Gross echter van mening dat de Amerikaanse economie wel degelijk aan de beterhand is.

Hij verwijst in dat verband naar de verbetering van het aantal jobless claims, naar het feit dat de bedrijven opnieuw aanwerven, naar de sterke balansen bij de bedrijven en naar een afname van het aantal bedrijven dat er niet in slaagt om zijn obligaties terug te betalen.

Volgens Gross zal die positieve trend zich in de komende kwartalen gaan verder zetten. Een opleving na een recessie gebeurt traditioneel met vallen en opstaan, zodat een tijdelijk dipje niet hoeft te verbazen.

Daarmee werd een zoveelste indicatie over die groeivertraging gegeven. Veel economen verwachten dat de economie in de Verenigde Staten op een double-dip recessie afstevent. Een ander scenario wil dat de recessie die officieel begon in december 2007 nooit echt is geëindigd. Bij Newsweek blijft columnist Dan Gross echter van mening dat de Amerikaanse economie wel degelijk aan de beterhand is. Hij verwijst in dat verband naar de verbetering van het aantal jobless claims, naar het feit dat de bedrijven opnieuw aanwerven, naar de sterke balansen bij de bedrijven en naar een afname van het aantal bedrijven dat er niet in slaagt om zijn obligaties terug te betalen. Volgens Gross zal die positieve trend zich in de komende kwartalen gaan verder zetten. Een opleving na een recessie gebeurt traditioneel met vallen en opstaan, zodat een tijdelijk dipje niet hoeft te verbazen.