De cijfers over de bewezen olievoorraden lagen zo hoog dat ze ongeloofwaardig leken te zijn, wat ze uiteindelijk ook waren. Volgens het EIA zijn de voorraden zwaar overschat en dat op de eerste plaats in het Monterey bekken in de staat Californië, het belangrijkste tot dusver ontdekte bekken.

Dat bekken was goed voor tweederde van alle schaalolie en -gasvondsten in de VS. De EIA raamt de bewezen voorraden in dit bekken nu 96% lager dan oorspronkelijk was verwacht. Als ook op in andere bekkens de voorraden die aan de huidige prijzen ontginbaar zijn maar een fractie van de oorspronkelijke raming bedragen, zitten de VS met een levensgroot probleem opgezadeld.

De cijfers over de bewezen olievoorraden lagen zo hoog dat ze ongeloofwaardig leken te zijn, wat ze uiteindelijk ook waren. Volgens het EIA zijn de voorraden zwaar overschat en dat op de eerste plaats in het Monterey bekken in de staat Californië, het belangrijkste tot dusver ontdekte bekken. Dat bekken was goed voor tweederde van alle schaalolie en -gasvondsten in de VS. De EIA raamt de bewezen voorraden in dit bekken nu 96% lager dan oorspronkelijk was verwacht. Als ook op in andere bekkens de voorraden die aan de huidige prijzen ontginbaar zijn maar een fractie van de oorspronkelijke raming bedragen, zitten de VS met een levensgroot probleem opgezadeld.