In de Zuid Europese landen daalde de 10-jaars rente echter wel gewoon verder waardoor de rente in Italië (2,37%) - naast die in Spanje (2,18%) - nu zelfs onder die in de Verenigde Staten (2,45%) is uitgekomen.

De verwachting is volgens ABN Amro dat de kapitaalmarktrente in de belangrijke landen vooralsnog erg laag zal blijven en ook wat lager dan we tot voor kort dachten.

Het renteverschil tussen de Verenigde Staten en de landen van de eurozone zal vermoedelijk wel toenemen, wat zal bijdragen aan een versterking van de Amerikaanse dollar.

In de Zuid Europese landen daalde de 10-jaars rente echter wel gewoon verder waardoor de rente in Italië (2,37%) - naast die in Spanje (2,18%) - nu zelfs onder die in de Verenigde Staten (2,45%) is uitgekomen. De verwachting is volgens ABN Amro dat de kapitaalmarktrente in de belangrijke landen vooralsnog erg laag zal blijven en ook wat lager dan we tot voor kort dachten. Het renteverschil tussen de Verenigde Staten en de landen van de eurozone zal vermoedelijk wel toenemen, wat zal bijdragen aan een versterking van de Amerikaanse dollar.