Anderzijds daalde de werkloosheid van 7% naar 6,70%, een daling die op zijn zachtst toch verrassend kon worden genoemd. Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management zal de Amerikaanse centrale bank op basis van deze cijfers alleszins niet sneller gaan taperen.

De FED zal wachten op meer details over de situatie waarin de Amerikaanse economie zich bevindt alvorens een beslissing te nemen. De onderliggende macro-economische cijfers blijven anderzijds sterk, zodat de consensus nog steeds luidt dat de dollar in positieve zin zal verrassen.

Anderzijds daalde de werkloosheid van 7% naar 6,70%, een daling die op zijn zachtst toch verrassend kon worden genoemd. Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management zal de Amerikaanse centrale bank op basis van deze cijfers alleszins niet sneller gaan taperen. De FED zal wachten op meer details over de situatie waarin de Amerikaanse economie zich bevindt alvorens een beslissing te nemen. De onderliggende macro-economische cijfers blijven anderzijds sterk, zodat de consensus nog steeds luidt dat de dollar in positieve zin zal verrassen.