De Wall Street Journal en Washington Post stonden uitgebreid stil bij deze uitspraak, maar kwamen tot de conclusie dat het niet helemaal duidelijk is wat de Chinese premier bedoelde.

Hu wil weliswaar dat de rol van de dollar op de internationale valutamarkten kleiner wordt, maar stelde geen acceptabel alternatief in de plaats. De Amerikaanse dollar blijft bovendien de achillespees van China, aldus beide kranten.

Wanneer het het huidige financiële systeem inderdaad een zaak uit het verleden is en de rol van de dollar uitgespeeld is, zit China met een levensgroot probleem.

Het land is de grootste bezitter van Amerikaanse schatkistpapier en heeft tot dusver nog geen aanstalten gemaakt om die posities af te bouwen.

De Wall Street Journal en Washington Post stonden uitgebreid stil bij deze uitspraak, maar kwamen tot de conclusie dat het niet helemaal duidelijk is wat de Chinese premier bedoelde. Hu wil weliswaar dat de rol van de dollar op de internationale valutamarkten kleiner wordt, maar stelde geen acceptabel alternatief in de plaats. De Amerikaanse dollar blijft bovendien de achillespees van China, aldus beide kranten. Wanneer het het huidige financiële systeem inderdaad een zaak uit het verleden is en de rol van de dollar uitgespeeld is, zit China met een levensgroot probleem. Het land is de grootste bezitter van Amerikaanse schatkistpapier en heeft tot dusver nog geen aanstalten gemaakt om die posities af te bouwen.