Vergeet echter niet dat veel deviezen al noteren aan historisch hoge koersen (bv. Canadese en Australische dollar, Zweedse kroon, Zwitserse frank).

De Amerikaanse dollar heeft op korte termijn wel nog wat stijgingspotentieel. Enerzijds profiteert hij van de eurocrisis en anderzijds zou de Amerikaanse economie in 2012 nog met een -- weliswaar bescheiden -- 2 % moeten groeien, terwijl de economie in de eurozone krimpt.

Eindelijk een lichtpuntje in de vastgoedsector

In de VS zien de analisten van de bank een belangrijk lichtpuntje: er is eindelijk goed nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt. Na zes jaar te zijn gedaald, stegen de woningprijzen al voor de vierde maand op rij. Het prijspeil staat echter nog 33 % lager dan in 2006, het hoogtepunt van de vastgoedzeepbel.

De Amerikaanse Centrale Bank (FED) besliste af te wachten en de kortetermijnrente op 0,25 % te behouden.

Wel heeft de FED vorige week aangekondigd ongelimiteerd overheidsobligaties te willen aankopen, waardoor de druk op de rente aanwezig blijft.

De aankondiging van het inkoopprogramma heeft de koers van de dollar alleszins tijdelijk even onder druk gezet. De focus zal nu in de komende weken uiteraard op de Amerikaanse presidentsverkiezingen komen te liggen.

Vergeet echter niet dat veel deviezen al noteren aan historisch hoge koersen (bv. Canadese en Australische dollar, Zweedse kroon, Zwitserse frank). De Amerikaanse dollar heeft op korte termijn wel nog wat stijgingspotentieel. Enerzijds profiteert hij van de eurocrisis en anderzijds zou de Amerikaanse economie in 2012 nog met een -- weliswaar bescheiden -- 2 % moeten groeien, terwijl de economie in de eurozone krimpt. Eindelijk een lichtpuntje in de vastgoedsector In de VS zien de analisten van de bank een belangrijk lichtpuntje: er is eindelijk goed nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt. Na zes jaar te zijn gedaald, stegen de woningprijzen al voor de vierde maand op rij. Het prijspeil staat echter nog 33 % lager dan in 2006, het hoogtepunt van de vastgoedzeepbel. De Amerikaanse Centrale Bank (FED) besliste af te wachten en de kortetermijnrente op 0,25 % te behouden. Wel heeft de FED vorige week aangekondigd ongelimiteerd overheidsobligaties te willen aankopen, waardoor de druk op de rente aanwezig blijft. De aankondiging van het inkoopprogramma heeft de koers van de dollar alleszins tijdelijk even onder druk gezet. De focus zal nu in de komende weken uiteraard op de Amerikaanse presidentsverkiezingen komen te liggen.