De dollar verzwakt op de valutamarkten en dat heeft tot gevolg dat de Verenigde Staten deflatie exporteren. Concreet wil dit zeggen dat Europa en Japan sterker worden.

Als de dollar in waarde daalt tegenover de euro en de yen wordt het moeilijker voor Japan en de Eurozone om de industriële productie te verhogen. Makin is van mening dat de VS nu al een serieuze deflatie beleven.

Hij herhaalt daarmee in iets andere bewoordingen de uitspraak van St. Louis Federal Reserve President James Bullard, die vorige week verklaarde dat de FED moet leren leven met een deflatiesituatie.

Makin stelt dat het rentewapen in de gegeven omstandigheden niet werkt, maar dat de FED zich moet toespitsen op het opkopen van obligaties. Hij spreekt in dat verband van een 'break glass kit' gevecht tegen deflatie.

De dollar verzwakt op de valutamarkten en dat heeft tot gevolg dat de Verenigde Staten deflatie exporteren. Concreet wil dit zeggen dat Europa en Japan sterker worden. Als de dollar in waarde daalt tegenover de euro en de yen wordt het moeilijker voor Japan en de Eurozone om de industriële productie te verhogen. Makin is van mening dat de VS nu al een serieuze deflatie beleven. Hij herhaalt daarmee in iets andere bewoordingen de uitspraak van St. Louis Federal Reserve President James Bullard, die vorige week verklaarde dat de FED moet leren leven met een deflatiesituatie. Makin stelt dat het rentewapen in de gegeven omstandigheden niet werkt, maar dat de FED zich moet toespitsen op het opkopen van obligaties. Hij spreekt in dat verband van een 'break glass kit' gevecht tegen deflatie.