Het Commerce Department maakte bekend dat de consumentenprijzenindex met 0,70%, tegenover een consensusverwachting bij de analisten maar met 0,70%. Het was een jaar geleden dat de CPI nog zo sterk was gestegen.

Toch wordt de stijging als een eenmalig fenomeen beschouwd. Vanwege de zware recessie wordt inflatie niet dadelijk als een groot probleem beschouwd, want de oplopende werkloosheid brengt mee dat van druk op de lonen nog geen sprake is.

Op jaarbasis zijn de consumentenprijzen nog steeds met 1,40% gedaald en dat is de grootste daling in bijna 60 jaar. De kerninflatie steeg met 0,20%, waar de analisten op een stijging met 0,10% gerekend hadden.

Het Commerce Department maakte bekend dat de consumentenprijzenindex met 0,70%, tegenover een consensusverwachting bij de analisten maar met 0,70%. Het was een jaar geleden dat de CPI nog zo sterk was gestegen. Toch wordt de stijging als een eenmalig fenomeen beschouwd. Vanwege de zware recessie wordt inflatie niet dadelijk als een groot probleem beschouwd, want de oplopende werkloosheid brengt mee dat van druk op de lonen nog geen sprake is. Op jaarbasis zijn de consumentenprijzen nog steeds met 1,40% gedaald en dat is de grootste daling in bijna 60 jaar. De kerninflatie steeg met 0,20%, waar de analisten op een stijging met 0,10% gerekend hadden.